Cena je uvedena za 3 kg. Cena za kg je 992,- Kč. Konečná cena bude účtována dle skutečnosti, tedy dle dodané váhy raclette sýru. Jeden půlbochník váží od 3 - 3,5 kg.
Vacherin Fribourgeois Truffé je švýcarský sýr z kravského mléka, který se vyznačuje krémovou a pikantní chutí a je vyráběn podle tradiční receptury, a který je doplněn o kousky lanýžů, což mu dodává intenzivnější chuť a aroma. Jedná se o polotvrdý až poloměkký.
Základní Vacherin má mírně kyselou, pryskyřičnou chuť, která se při delším zrání zjemňuje a stává se výraznější a aromatičtější. Truffé verze je význačná tím, že do sýra je přidávána černá lanýžová příchuť, často formou lanýžového oleje nebo kousků černého lanýže, které propůjčí sýru hlubší vůni, zemitost a delikátní houbové tóny.
Tradiční švýcarský raclette s jemnými vločkami černého lanýže – sýr stvořený k raclettování, který voní po horách i luxusu. Krémová textura, bohatá chuť, nezapomenutelný zážitek.
Vyrábí se jako velký kulatý bochník o váze asi 6-10 kg, někdy také v hranaté podobě.
Sýr se u ohně nebo pomocí speciálního grilu zahřívá a taví. Rozměklý se pak seškrabuje na talíř. K sýru jsou podávány tradiční lehké přílohy jako brambory ve slupce, nakládané okurky a cibulky, sušené nebo uzené maso popř. klobásky, paprika, rajčata, žampiony a další.
V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat mailem nebo telefonicky.