Cena je uvedena za 3 kg. Cena za kg je 685,- Kč. Konečná cena bude účtována dle skutečnosti, tedy dle dodané váhy raclette sýru. Jeden půlbochník váží od 3 - 3,5 kg.
Jde o tradiční sýr Vacherin Fribourgeois, ale dochucený černým pepřem, často z regionů jako je Madagaskar, který dodává výrazné pikantní tóny. Jedná se o ručně vyráběný polotvrdý až poloměkký sýr, typicky bez lepku, vhodný pro raclette a přímou konzumaci.
Základní Vacherin má mírně kyselou, pryskyřičnou chuť, která se při delším zrání zjemňuje a stává se výraznější a aromatičtější.
Vyrábí se jako velký kulatý bochník o váze asi 6-10 kg, někdy také v hranaté podobě.
Sýr se u ohně nebo pomocí speciálního grilu zahřívá a taví. Rozměklý se pak seškrabuje na talíř. K sýru jsou podávány tradiční lehké přílohy jako brambory ve slupce, nakládané okurky a cibulky, sušené nebo uzené maso popř. klobásky, paprika, rajčata, žampiony a další.
V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat mailem nebo telefonicky.