Raklet je název sýra a zároveň tradičního pokrmu, který se z toho sýru připravuje. Jde o tradiční specialitu, která se považuje společně se sýrem Fondue za národní jídlo Švýcarska. Jméno Raklet neboli Raclette pochází z francouzského slova “racler” a v překladu znamená seškrábnout.


Sýr raklet

Sýr raklet neboli raclette je polotvrdý polotučný slaný sýr vyráběný z kravského mléka, které jako hlavní složka vytváří jedinečné tóny v jeho chuti. Je aromatický a jeho jemnou nebo výraznější chuť určuje doba zrání. 

Jak vzniká tradice a kvalita? Více informací zde

Specialita jménem raklet

Z vyzrálého sýru se připravuje jedinečná tradiční specialita jménem Raklet. Sýr se u ohně nebo pomocí speciálního grilu zahřívá a taví. Rozměklý se pak seškrabuje na talíř. K sýru jsou podávány tradiční lehké přílohy jako brambory ve slupce, nakládané okurky a cibulky, sušené nebo uzené maso popř. klobásky, paprika, rajčata, žampiony a další.                                                                                                                                                                                  Přinášíme Vám jedinečnou možnost, jak zpestřit právě Vaši soukromou, firemní nebo jakoukoliv jinou akci. Překvapte své okolí a pozvěte na svou významnou událost profesionálního rakléra, který se postará o skvělý zážitek Vašich hostů. Cenovou nabídku Vám vypracujeme na míru. Kontaktujte nás prosím zde.                                                                                         Inspirujte se pro Vaši party zde.